5.21.2012

Απαράδεκτη η συζήτηση ενώ δεν υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΑΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΡΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 
Δημοσιεύουμε στο blog την επιστολή που κατέθεσε η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, σήμερα, στα μέλη του ΟΡΣΑ  στη συζήτηση για το εμπορικό κέντρο η οποία και τελικά αναβλήθηκε. Θεωρούμε απαράδεκτο τέτοια σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ζωές δεκάδων ανθρώπων και με την προστασία αρχαιολογικού χώρου, να συζητούνται, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση και μια εκλεγμένη, από τους πολίτες, κυβέρνηση. Επίσης, καθοριστικό είναι το ζήτημα πως το όλο σχέδιο τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αθηναίων, γίνεται παρακάμπτοντας, επί της ουσίας το Δήμο.
Θα επανέλθουμε άμεσα και με νέα στοιχεία.
Η επιστολή της ΕΚΑΠ έχει ως εξής:



Κυρίες και Κύριοι,
Θεωρούμε απαράδεκτο εν μέσω της προεκλογικής περιόδου της 17ης Ιούνη και με διαδικασίες τυπικά και μόνο νομιμοποιημένες, να συζητήσετε και, πολύ περισσότερο, να αποφασίσετε για το θέμα «Πρόταση τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αθηναίων στο Ο.Τ. 75/124», στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος.
Σας καλούμε:
1.    Να αναβληθεί η συζήτηση και να μη ληφθεί καμία θετική απόφαση έγκρισης της πιο πάνω τροποποίησης.
2.    Λόγω της σοβαρότητας της πολεοδομικής παρέμβασης που επιχειρείται και η οποία επηρεάζει μεγάλη περιοχή της κεντρικής Αθήνας και του Περιστερίου καθώς και δύο κρίσιμες κυκλοφοριακές αρτηρίες όπως οι Λ. Κηφισού και Λένορμαν – Εθν. Μακαρίου , η μόνη διαδικασία που μπορεί να γίνει αποδεκτή είναι αυτή που ακολουθείται κατά κανόνα σε κάθε τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Δηλαδή η προώθηση της όποιας τροποποίησης του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. να γίνει μετά την κίνηση της προβλεπόμενης διαδικασίας και με εξασφαλισμένη την συμφωνία του Δήμου Αθηναίων και όχι  «Κατ΄ εξαίρεση από την παράγραφο 7 του άρθρου 4, πριν ή και εφόσον έχει κινηθεί και εκκρεμεί διαδικασία αναθεώρησης ή τροποποίησης εγκεκριμένου ΓΠΣ στις περιοχές των  ρυθμιστικών σχεδίων της ευρύτερης περιοχής Αθήνας και Θεσσαλονίκης …»,  σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που επέφερε το άρθρο 50 με τίτλο «Θέματα σχετικά με τη ρύθμιση αυθαιρέτων», του Ν. 4042/2012 της 13ης Φεβρουαρίου 2012 (ΦΕΚ 24Α/2012).
Επιφυλασσόμαστε για την χρήση κάθε νομικής διαδικασίας σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το ουσιαστικά νόμιμο αίτημά μας.
Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος
Τηλεφάνους 12, Αθήνα
www.akadimia-platonos.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη χθεσινή συνεδρίαση στον ΟΡΣΑ, εκτός από την ΕΚΑΠ, παρευρέθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν και επέμειναν στην αναβολή της συζήτησης: ο Εμπορικός Σύλλογος Περιστερίου με την πρόεδρό του κα Μαλλιοστάθη και η κίνηση "MONUMENTA".