4.11.2014

Το ξεκάθαρο "ΟΧΙ" του Δήμου Καισαριανής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής κατά την έκτακτη συνεδρίασή του χθες βράδυ, 10.4.2014,ΟΜΟΦΩΝΑ απέρριψε το αίτημα των Γερμανών να γίνει επίσημη τελετή βράβευσης και να τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα Γερμανών και Ελλήνων δωρητών στον μαρτυρικό δήμο Καισαριανής, στις 27 Απριλίου, επέτειο της εισόδου του Γ´ Ράιχ στην Αθήνα.

Αφορμή για το αίτημα της επίσημης τελετής βράβευσης ήταν η δωρεά το 2011 δενδρυλλίων βελανιδιάς με πρωτοβουλία γερμανικών φορέων. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε στις 9 Απριλίου η κα Σίγκριντ Σκαρπέλης-Σπερκ, πρώην Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης των Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών, στις 27 Απριλίου 2014 επρόκειτο να τιμηθούν οι δωρητές, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης! Δηλαδή, με βάση το σχεδιασμό της γερμανικής πλευράς,ανήμερα της μαύρης επετείου της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα, η Καισαριανή, που πρωτοστάτησε στη θυσία, θα γιόρταζε (!) τιμώντας Γερμανούς και Έλληνες δωρητές βελανιδιών… Κι όλα αυτά, όπως αποδείχθηκε χθες, χωρίς, καν, την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής. Ένα εγχείρημα, που επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς, να κρατηθεί κρυφό από τον Ελληνικό Λαό.


Η καλά σχεδιασμένη αυτή επιχείρηση εντάσσεται στην πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, υπό την εποπτεία του περιβόητου κ. Φούχτελ, για την παραγωγή εντυπώσεων περί δήθεν «συμφιλιωτικής διάθεσης» των Γερμανών και στην προσπάθεια να φανεί ότι δήθεν έχει κλείσει το «τραύμα της Κατοχής» ΧΩΡΙΣ Δικαιοσύνη και Αποζημίωση! Στην προκλητική αυτή προσπάθεια το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά: κατόπιν πληροφοριών της Τριανταφυλλιάς Κωστοπούλου, ο συντονιστής της γραμματείας Στέφανος Ληναίος έθεσε υπόψη του δημάρχου Καισαριανής και δημοτικών συμβούλων το ζήτημα, ενώ αντιπροσωπεία μελών και φίλων του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης αποτελούμενη από τους Στέλιο Ζαμάνο (Πρόεδρο ΠΣΑΕΕΑ), Χρήστο Τζιντζιλώνη (Πρόεδρο ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ), Μανόλη Μηλιαράκη, Αριστομένη Συγγελάκη, Σαράντο Θεοδωρόπουλο, Λουκά Δημάκα, Φώτη Σωμαράκη έδωσε το παρών στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και απέρριψε το σχετικό γερμανικό αίτημα! Στη σύντομη παρέμβασή μας αναφερθήκαμε στον αρνητικό συμβολισμό και το απαράδεκτο περιεχόμενο της κίνησης αυτής, εστιάζοντας ιδίως στον τόπο (Καισαριανή), το χρόνο (27 Απριλίου), την συγκυρία (έχει αναζωπυρωθεί το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών) αλλά και την προσβολή των δημοκρατικών θεσμών από τους εν κρυπτώ χειρισμούς των Γερμανών.

Είμαστε ικανοποιημένοι για τη θετική αυτή εξέλιξη, συγχαίρουμε όσους βοήθησαν αλλά καλούμε τις Ενώσεις Θυμάτων, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές και τον Ελληνικό Λαό σε επαγρύπνηση για την οριστική ματαίωση ανάλογων εγχειρημάτων ανά την Ελλάδα, που δεν σέβονται την ιστορία, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις ευαισθησίες των Ελλήνων. Κάνουμε σε όλους σαφές ότι δωρεές ή άλλες κινήσεις αλληλεγγύης και φιλίας Γερμανών πολιτών και φορέων είναι ευπρόσδεκτες ως πράξεις αληθινής φιλίας και αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό, αρκεί να γίνονται με τη δέουσα σεμνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό, ιδίως όταν αγγίζουν ιερούς τόπους μαρτυρίου και Αντίστασης. Επαναλαμβάνουμε ότι ο αγώνας μας δεν στρέφεται εναντίον του Γερμανικού Λαού, με τον οποίο έχουμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης, αλλά επιδιώκουμε την απόδοση δικαιοσύνης. Και σ’ αυτό είμαστε αμετακίνητοι!

Η μη αποδοχή (μέχρι στιγμής) εκ μέρους της Καγκελαρίου της Ο.Δ.Γ. του αιτήματος για συνάντησή της με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών δεν αποτελεί θετικό προμήνυμα για την σημερινή επίσκεψή της στην Ελλάδα. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να θέσειεπισήμως και ρητώς το ζήτημα του συνόλου των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα στην Γερμανίδα Καγκελάριο. Καλούμε την κα Μέρκελ να αναθεωρήσει την αδιάλλακτη πολιτική της χώρας της και να προχωρήσει σε ουσιαστικές πράξεις δικαιοσύνης και επανόρθωσης, προσερχόμενη σε διμερείς διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση επί των δίκαιων και απαράγραπτων ελληνικών αξιώσεων, δίνοντας ουσιαστική συνέχεια και περιεχόμενο στη συγγνώμη του Προέδρου της ΟΔΓ κ. Γιόαχιμ Γκάουκ. Καλούμε τέλος τον Ελληνικό Λαό σε επαγρύπνηση και αγώνα μέχρι τη δικαίωση!

Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν δικαιωθούμε!


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 σχόλιο:

Κ.Α. είπε...

Ο Φούχτελ, νόμισε, πως επειδή τα έχει καταφέρει πάρα πολύ καλά με τους περισσότερους από τους σημερινούς δημάρχους και περιφερειάρχες, προεξάρχοντος του άξιου Σγουρού, θα ήταν κάτι απλό να βεβηλώσει την Καισαριανή. Στάθηκε όρθια, για ακόμη μια φορά, αυτή η φοβερή γενιά της Αντίστασης. Και τόσο ο Φούχτελ όσο και οι ιθαγενείς παρατρεχάμενοί του, πήραν το μάθημα και το μήνυμα.