4.15.2014

Επίθεση εναντίον ηθοποιού από χρυσαυγίτες στην Ακαδημία Πλάτωνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΡΦΑ Κολωνού-Κεραμεικού

Το Σάββατο 12 Απρίλη το μεσημέρι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βρώμισαν τον Κολωνό με τις εμετικές τους κραυγές. Άφαντοι από όλο το λεκανοπέδιο οι περιφερόμενοι τραμπούκοι περνώντας από την πλατεία Ακαδημίας Πλάτωνος επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν, λίγα μέτρα από το σπίτι του, τον Αλέξανδρο Μ. συνδικαλιστή ηθοποιό, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έπαιξε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση του “αντιφασιστικού φεστιβάλ παραστατικών τεχνών” στο Θέατρο Εμπρός στο πλαίσιο της 22 Μάρτη, παγκόσμιας μέρας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Η επίθεσή τους μπροστά στα μάτια αστυνομικών που παρέμειναν απαθείς παρατηρητές μπροστά στο γεγονός είναι ένα δείγμα του πόσο αμετανόητοι είναι αυτοί οι κύκλοι που με τη στήριξη της Αστυνομίας και τη συννενοχή των κυβερνήσεων επιχειρούν να χτίσουν τείχη μίσους στη περιοχή.
Η ΝΔ υποκριτικά παρίστανε τον πολέμιο της Χρυσής Αυγής ενώ εκκόλαψε τον Μπαλτάκο σαν ένα συνομιλητή και γεφυροποιό με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συνεργάζονταν άψογα με την κυβέρνηση με αντάλλαγμα μεγαλύτερη αστυνομική προστασία στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν επιδιώκουν να σπείρουν ξανά τον τρόμο μπροστά στις εκλογές που πλησιάζουν. Πρέπει να μας βρούν μπροστά τους.
Η κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απείλη Κολωνού - Κεραμεικού, καλούμε όλους τους αντιφασίστες, οργανώσεις, κινήσεις της αριστεράς να συμμετέχουν σε σύσκεψη την Τετάρτη 16 Απρίλη στις 6.30μμ, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος (είσοδος από Πλάτωνος) να συζητήσουμε τα οργανωτικά βήματα ενάντια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη γειτονιά μας.
• Για να μην πάρουν ούτε μία ψήφο οι φασίστες στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές
• Για να είναι οι γειτονιές μας κάστρα της εργατικής αντίστασης και γέφυρες αλληλεγγύης - γειτονιές καθαρές από νεοναζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: