8.29.2014

Για να μην πουληθούν αυτές οι πέτρες της Ακαδημίας Πλάτωνος, πολεμάμε!


Η  Ρένα Δούρου μπροστά από τα "δρακάκια" στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Εδώ δίδασκε ο Πλάτωνας». Πριν προλάβω να συνέλθω συνέχισε: «Εξεπίτηδες διατηρούν στο σκοτάδι αυτό το σπάνιο αρχαιολογικό πάρκο». Πριν ρωτήσω το γιατί, συνέχισε. Η «κασέτα» που είχε μέσα της ήταν ενσωματωμένη στο DNA της. Ηταν δική της. Made by Rena Douros. Κάπως έτσι: «Στο σκοτάδι επειδή σχεδιάζουν να την πουλήσουν. Γιατί ο... (είπε το όνομα του μεγαλοεργολάβου, ενός εκ των «πρωταθλητών» του κόουτς Κώστα Σημίτη) επιθυμούσε διακαώς να οικοδομήσει mall». Τα ’χασα. «Πού;». Με κοίταξε με ύφος. «Καλά, τόσο άσχετος είσαι;». Και πρόσθεσε: «Ακόμα κι εδώ, πάνω σ’ αυτές τις πέτρες».




Είναι ένα απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε πριν από τις εκλογές του Μαϊου η Ρένα Δούρου στο "Πρώτο Θέμα, ξεναγόντας το Δημήτρη Δανίκα στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ήταν μία από τις τρεις επισκέψεις της στην περιοχή τον περασμένο Μάιο. Πλέον όμως είμαστε στα τέλη Αυγούστου. Η Ρένα Δούρου είναι η νέα εκλεγμένη περιφερειάρχης Αττικής και έχει γνώση των θεμάτων της περιοχής και κυρίως των μεθοδεύσεων της Περιφέρειας, υπό το Γιάννη Σγουρό, της κυβέρνησης και του δήμου για την εγκατάσταση του  εμπορικού κέντρο  στην Ακαδημία Πλάτωνος. Έχει ήδη χαρακτηρίσει ως "μαύρη σελίδα για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον" την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την Περιφέρεια.
Τώρα, λοιπόν, που στο παρασκήνιο, είναι σε εξέλιξη, σε ανώτατο επίπεδο, νέα απόπειρα αποτύπωσης νέων φωτογραφικών διατάξεων υπέρ του εμπορικού κέντρου.
Όμως από το Μάιο υπάρχει ένα νέο πολιτικό αποτέλεσμα τόσο στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στην 4η Κοινότητα. Ο Γ. Καμίνης επανεξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων, πλην όμως σε Σεπόλια, Κολωνό και Ακαδημία Πλάτωνος, η παράταξή του, τερμάτισε δεύτερη, πίσω από την Ανοιχτή Πόλη.

Η πολιτική της υπογραφής...επί προσωπικού, μνημονίων, με εταιρείες, που δεν θέλουν μεταξύ άλλων, να πληρώνουν φόρους, τελείωνει. Όμως πρέπει να ξεκινήσει και μια άλλη νέα από τη νέα Περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: