9.16.2014

Πατάμε σταφύλια αυτό το Σάββατο στην Ακαδημία Πλάτωνος




Μας ενημερώνουν από το Συνεργατικό Καφενείο

Γιατί η γη τελικά όντως γυρίζει...
Γύρισε πάλι λίγο ο τροχός και ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε το φως και να μπούμε σε πιο ήσυχα μονοπάτια. Σας προσκαλούμε πριν ο καθένας αποτραβηχτεί να βρεθούμε ξανά μαζί στην Ακαδημία Πλάτωνος για να γιορτάσουμε τον τρύγο, σημαδεμένο μέσα στο χρόνο, μαζί με τραγούδι, χορό, παραμύθια και πουλιά.

Όλα αυτά, ξεχασμένα και μη, θέλουμε σιγά σιγά να ανασύρουμε στη μνήμη μας ώστε να συντελέσουμε κι εμείς στη διαδικασία της ζωντανής παράδοσης και γιορτής.
Στις μέρες μας, που η ποικιλόμορφη κρίση τείνει να ισοπεδώσει τα πάντα, αντιστεκόμαστε και πατάμε γερά στα πόδια μας γνωρίζοντας τη λαϊκή μας παράδοση όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά αντίθετα για να μπορέσουμε με γερές βάσεις να πάμε μπροστά.
Ξεκινάμε λοιπόν τις εκδηλώσεις μας, όλοι μαζί, με την αγροτική διαδικασία του πατήματος του σταφυλιού διαδικασία ορόσημο μέσα στη λαϊκή μας παράδοση.
Ο γλυκός χυμός του σταφυλιού, ο μούστος, που θα μετουσιωθεί στο θεϊκό ποτό του κρασιού γίνεται γέφυρα άμεσα το παλιό με το νέο. Μια σημαδιακή μέρα, η φθινοπωρινή ισημερία μια δυνατή συνεργασία ανάμεσα στους τοπικούς φορείς που ζητάνε τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή του κόσμου, για να ξαναφτιάξουμε τη γειτονιά.
Το Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η ΑΝΙΜΑ και η Περπερούνα
σας προσκαλούν σε μία ολοήμερη γιορτή για την
Φθινοπωρινή Ισημερία
10:00 Yoga με τo το Swaha Yoga Centre Φέρτε το στρωματάκι σας!
13:00 μαρουλοφυτέματα με το Πελίτι Αθήνας
14:00 ομαδικά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους, μουσική και χορός από την ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ
15:00 τα σταφυλοπατήματα και οι μουσταλευριές με τις δοκιμασίες τους
17:00 εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους από την Ορνιθολογική για το μεγάλο μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών που μόλις ξεκίνησε!
18:30 αποχαιρετούμε τον ήλιο και προσκαλούμε τον χειμώνα, ω ναι!
21:00 μας τραγουδά η ομάδα του πολυφωνικού του Καφενείου της Ακαδημίας Πλάτωνος
22:00 ισημερινές μουσικές
Ισημερινά πιάτα ολημερίς από την κουζίνα του Καφενείου και πολλά άλλα…
Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014
Μοναστηρίου 140 Ακαδημία Πλάτωνος
Σημείωση: Η ισημερία λοιπόν, συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, όταν ο άξονας της γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του ηλίου. Στη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας.
Άρα εδώ ισημερία, παντού ισημερία!
Σημείωση ΙΙ: Το Σάββατο μέσα στον χώρο του Καφενείου θα υπάρχει και τραπεζάκι για την οικονομική ενίσχυση του 3ου φεστιβάλ συνεργατικής και αλληλέγγυας Οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: