9.19.2014

Το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» στο θέατρο "Ακαδημία Πλάτωνος

Το διαχρονικό όσο και επίκαιρο αριστούργημα της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της γνωστής ηθοποιού και δημιουργού παιδικών και νεανικών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2014 στο Θέατρο Όνειρο (Πολυχώρος Παλαιού Βυρσοδεψείου) και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές από το κοινό, ενώ είχε εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση μικρών και μεγάλων θεατών.


Για τους λόγους αυτούς η παράστασηθα συνεχίσει την πορεία της και φέτος τον χειμώνα. Θα παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014στο υπερσύγχρονο θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος» με δεκαμελή θίασο και τον βραβευμένο Γιάννη Δημητρά στην ερμηνεία των πρωτότυπων υπέροχων τραγουδιών της παράστασης .

Στο έργο που Κωστής Παλαμάς χαρακτήρισε τους ήρωες του σύμβολα εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά ο Συνετός ο Β' καλείται να ξανακτίσει από την αρχή την διαλυμένη χώρα των μοιρολάτρων με τους διεφθαρμένους η συμβιβασμένους κατοίκους και τον ανεύθυνο βασιλιά Αστόχαστο. Ο νεαρός πρίγκιπας έπειτα απο πολλές περιπέτειες , με επιμονή στον στόχο του και έχοντας ως οδηγό του την Γνώση και την Φρόνηση καταφέρνει το θαύμα.

Το έργο σκιαγραφεί τέλεια την Ελλάδα του σήμερα και αφορά όλους μας, μικρούς και μεγάλους.

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιούλη Ηλιοπούλου
Μουσική: Γιάννης Δημητράς
Στίχοι: Γιούλη Ηλιοπούλου
Σκηνικά: Σπύρος Τζίμας
Κοστούμια Τζούλια Μάρκου

Παίζουν: Κρίστελ Καπερώνη, Λευτέρης Τσούλος, Ειρήνη Μεσσίνη, Κώστας Ρωμαίος , Αλέξης Μαρτζούκος, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου και πολλοί άλλοι.

Τραγουδάει ζωντανά ο Γιάννης Δημητράς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποια ειναι η διεύθυνση αυτού του θεάτρου;
Πρώτη φορά το ακούω.